Bygd är namnet på Länsförsäkringar Gävleborgs sprillans nya kundmagasin som lanserades i mars. Det är ett magasin om Gävleborgare, för Gävleborgare, fullmatad med reportage från hela vårt län. Tanken med Bygd är att den ska skapa mervärde för Länsförsäkringars kunder som genom innehållet får se nya sidor av vårt län och samtidigt får tips och råd kring det som rör en Gävleborgares vardag.

I det första numret får du bland annat möta en familj som just flyttat till Gävle, ett gäng unga på sommarläger och studenten Felix som delar med sig av sina bästa spartips för studenter. För att nämna något. Vill du läsa hela magasinet kan du göra det här! Reportagen som jag skrivit är:

– Gavlis Sumercamp
– Nytt land, ny vardag
– Full koll på kontot
– Med koll och kreativitet

Förutom att skriva reportage har min roll också varit att, tillsammans med arbetsgruppen, planera och strukturera det redaktionella innehållet utifrån målgrupp och budskap.

Arbetsgrupp
Grafisk form och produktion: Erik & Martin Designbyrå
Text: Cecilia Klang; Lena Nyblad Liljedahl, Ola Liljedahl
Foto: Stefan Estassy, Britt Mattsson
Illustration: Emma Harrysson
Ansvarig utgivare: Lena Bogren, Länsförsäkringar Gävleborg