Om Cecilia

 
Cecilia Klang är frilansande copywriter, skribent och strateg. Cecilia har över tio års erfarenhet av att arbeta fram kreativa idéer och koncept. Och att skriva texter som når fram.

Sedan början av 2000-talet har Cecilia Klang arbetat med kommunikation och information. Först som informatör och teamledare på Svenskt Näringslivs avdelning för ungdomskommunikation, senare som delägare och copywriter på reklambyrå, nu som frilansare. Alltid med det skrivna ordet som bas. Bland uppdragsgivarna finns bland andra Sandvik Coromant, SABO, Länsförsäkringar, Högskolan i Gävle, Region Gävleborg, Ung Företagsamhet m fl.

 

Cecilia har en fil. kand i medie- och kommunikationsvetenskap från JMK, Stockholms Universitet och har vidareutbildat sig på Berghs School of Communication och genom ett antal skrivarkurser. Cecilia har under åren startat och drivit flera företag, bland annat en webshop och ett litet konstgalleri och har varit engagerad i en rad olika projekt och arbetskonstellationer

2018 debuterade Cecilia som skönlitterär författare med ljudboksserien Gäddsimmerskan för Storytel Original. I januari 2020 kom uppföljaren till den omtyckta berättelsen.

Sedan 2016 driver Cecilia bloggen Kneg & Kall där hon intervjuar vanligt folk om deras jobb.